Daily Archives: January 12, 2013

Странски зборови за кои немаме македонски еквивалент

Македонските говорници секогаш ги потенцираат „сеир“ и „инает“ како 2 непреводливи зборови во македонскиот јазик (иако, секако, се работи за турцизми, и иако германците го имаат Schadenfreude наместо „сеир“), но речиси секој јазик си има по некој збор кој би … Continue reading

Posted in Куриозитети | Tagged , , | Leave a comment