Daily Archives: January 14, 2013

Непотребни наводници Споделуваме денес со вас еден блог на кој читателите испраќаат фотографии од несоодветно употребени наводници од кои произлегуваат навистина комични резултати. (На пример, еден од фотографираните знаци ги информира посетителите на една фарма дека медот кој таму се … Continue reading

Link | Posted on by | Tagged , | Leave a comment

Зборови за мерак

Неодамна на одличниот блог Letters of Note наидов на едно писмо кое копирајтерот Роберт Пирош, тукушто пристигнат во САД, во потрага по работа го испратил на сите режисери, продуценти и директори на студија кои ги знаел. Писмото е триумф на … Continue reading

Posted in Лексикологија | Tagged | Leave a comment