Зошто “went” е формата за минато време од “go”?

На линкот погоре се наоѓа фасцинанто објаснување од Oxford University Press на причините за постоењето на зборови за истиот концепт од различен корен, објаснување кое потекнува од историјата, но загатнува и во начините на кои го перцепираме светот. 

Advertisements
Link | This entry was posted in Лексикологија and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s