Забавна историја на англискиот јазик

Англискиот јазик е познат по огромниот активен зборовен фонд и неговата флуидност. Сепак, зборовниот фонд низ вековите значително се менувал. Денес со вас споделуваме едно навистина интересно видео во кое на кратко е опишана историјата на англискиот јазик, како и потеклото на голем дел од зборовите кои се употребуваат во секојдневниот живот.

Advertisements
Video | This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s