Платена практика во Европскиот Парламент во Луксембург

Image

Сакам да ги информирам сите студенти на постдипломски студии кои сакаат да се стекнат со практично знаење од превод и непосредно да се запознаат со функционирањето на една важна институција на Европската Унија дека Европскиот парламент во Луксембург четири пати во годината (секоја година) отвора конкурс за платена практика за превод во Секретаријатот на парламентот со времетраење од 3 месеци (во исклучителни околности постои можност за продолжување за уште 3 месеци) која е наменета за лица постари од 18 години со диплома за завршени тригодишни студии од земјите на ЕУ или земјите кандидати (Хрватска, Исланд, Македонија, Црна Гора и Турција) во износ од приближно 1213,55 евра месечно. Краен рок за конкурирање е 15 февруари за практика која започнува од 1 јули и 15 мај за практика од 1 октомври. Потребно е перфектно познавање на еден од официјалните јазици на ЕУ или перфектно познавање на јазикот на земја кандидат и темелно познавање на уште два други јазици. Сите подетални информации во врска со условите за конкурирање можете да ги најдете на веб страната на Европскиот Парламент во Луксембург следејќи го следниот линк:

 http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/en/007cecd1cc/Traineeships.html

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Бизнис, Европска Унија, Практика, Превод and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s