Практика во Амбасадата на Кралство Холандија

Image

Студентите на постдипломски студии и студентите од IV година на додипломски студии првенствено на насоката Странски јазици и бизнис може да аплицираат на отворениот конкурс за ангажирање на практикант/-ка во периодот од 1 март до 1 септември 2013 година од страна на Амбасадата на Кралство Холандија во Р. Македонија.

Краен рок за конкурирање е 15 февруари 2013 година.

Практикантот ќе треба да работи во доменот на јавната дипломатија, економијата, трговијата, културата и сл. Пожелно е да има диплома од областа на хуманистичките или политичките науки. Потребно е да зборува англиски јазик и  да располага со солидни компјутерски вештини.

Подетални информации може да се најдат преку следниот линк:

http://macedonia.nlembassy.org/news/2013/02/trainee-at-the-embassy-of-the-kingdom-of-the-netherlands.html

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Бизнис, Европска Унија, Практика and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s