Верувале или не – млад полиглот кој зборува неверојатни 20 јазици

Тим Донер зборува повеќе јазици отколку што има години. Неговата способност со неверојатна брзина и умешност да се справува со завиден број јазици истовремено му овозможила на возраст од само 16 години да зборува 20 различни јазици. Палетата јазици кои ги зборува овој надежен полиглот ги вклучува: францускиот, италијанскиот, рускиот, турскиот, еврејскиот, мандаринскиот, арапскиот итн.

Талентот кој го поседува ова младо момче е увид во ретката дарба која ја имаат полиглотите.

Погледнете го видеото кое можеби ќе ве инспирира да ги поместите границите на вашите способности.

Извор: http://www.nytimes.com/2012/03/11/nyregion/a-teenage-master-of-languages-finds-online-fellowship.html?pagewanted=all&_r=0

( Дарко Ѓорѓијовски )

Advertisements
This entry was posted in Куриозитети and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s