Регионална летна школа ЕЛСА – Пореч (Р. Хрватска)

Министерството за образование и наука на Република Македонија известува дека невладината организација ЕЛСА од Р. Хрватска што се занимава со воспоставување и развој на соработката меѓу хрватските студенти и нивни колеги од други држави и оваа година ќе ја организира регионалната летна школа на тема “Проблеми со дискриминацијата, омразата и нетрпеливоста меѓу народите на Балканот” што ќе се одржи од 25 – 31.07.2013 год во Пореч, Репубика Хрватска.

Почнувајќи од 2009 год., секоја година ЕЛСА организира летна школа во насока на зближување на студентите од овие простори и поврзување на младите генерации со цел надминување на разликите, предрасудите и проблемите.

За повеќе информации можете да се обратите кај Хрвое Михољевиќ, претседател, моб.098/755-295, e-mail:  hrvoje.miholjevic@gmail.com и Филип Јаковац, потпретседател, моб.091/720-1317.

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Европска Унија, Стипендии и семинари and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s