¡Hablo la lengua de Cervantes!

Miguel de Cervantes pdf

На 23 април во целиот свет се празнува Денот на Сервантес, во чест на авторот на капиталното дело “Дон Кихот”. Факултетот за странски јазици во соработка со секцијата за култура на Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје распишува литературен конкурс: ¡Hablo la lengua de Cervantes! / Го зборувам јазикот на Сервантес!

Тема на литературниот конкурс за 2013 година е: “¡El día que cambió mi vida! / Денот кој ми го промени животот!

Најдобрите три текста ќе бидат пригодно наградени. Право на учество имаат сите студенти запишани на ФОН Универзитетот. Условите на конкурсот ќе ги најдете во објавата во прилог. Сите прашања во врска со конкурсот испратете ги на следната адреса: natasha.aleksoska@fon.edu.mk

Hablo la lengua de Cervantes 2013

Го зборувам јазикот на Сервантес 2013

Advertisements
This entry was posted in Активности, Конкурси, Литература and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s