Writing Across Borders

Writing Across Borders е документарен филм на Државниот Универзитет Орегон. Студенти од Јапонија, Еквадор, Виетнам, Колумбија, Турција, Кина ги споделуваат своите искуства за тоа како пишувале есеи во своите земји и што се бара да пишуваат во Америка.

Целта на документарецот е да се одговори на некои од најзначајните предизвици (пишување на непознати теми, почитување на насоки и правила, наведување извори итн.) со кои се соочуваат интернационалните студенти при пишување на американските колеџи и универзитети.

Што мислите како студентите од Македонија би се справиле со горенаведените предизвици ? Одговори во коментар 🙂

(Стефани Табаковска)

Advertisements
Video | This entry was posted in Пишување and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s