Daily Archives: May 1, 2013

Скратеницата „ОМГ“ првпат била употребена пред сто години

ОМГ. Една од најпопуларните фрази на модерната технолошка ера која денес се користи од сите тинејџери во западната цивилизација сепак не е измислена од нив. Скратеницата „ОМГ“ означува “Oh my God” и за прв пат е употребена од адмиралот Џон … Continue reading

Posted in Куриозитети | Tagged , , , | Leave a comment