Конкурс за студенти: “Патуваме во Европа 2013”

Image

Бидете Европски турист! 

Невладината организација МОСТ распишува конкурс за 12 студенти од Македонија кои преку патување директно ќе се запознаат со демократските вредности, навики и култури на земјите од Европа и ќе ги промовираат и доближат тие вредности во Македонија. Во исто време студентите ќе ја  промовираат и Македонија во Европа.

Студентите ќе добијат бесплатна inter-rail карта за воз во времетраење од 22 дена, здравствено осигурување, ISIC картичка, учество на специјалното отворање на програмата во Берлин и мал џепарлак; а со себе ќе понесат брошури за Македонија кои ќе треба да ги поделат на младите луѓе кои ќе ги сретнат на ова патување.

Сите детали за конкурсот ќе ги најдете на следната страна:

http://most.org.mk/patvoevropa.org.mk/?p=383

(Наташа Алексоска)

This entry was posted in Европска Унија, Конкурси and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s