Monthly Archives: July 2013

Како влијае билингвалноста на мозокот?

  Зборувањето повеќе јазици нуди многу предности. Според најновите истражувања, оние кои зборуваат повеќе јазици побрзо се префрлаат од една на друга задача за разлика од оние кои зборуваат само еден јазик. Префрлањето од една на друга задача, односно „можноста … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment