Monthly Archives: September 2013

Седумдневен семинар во Торес Новас (Португалија)

Младинската организација Fajudis под закрила на програмата Млади во акција  од 28 октомври до 04 ноември 2013 година организира семинар за промоција на здрави животни навики и интеркултурна размена во малото градче Торес Новас во регионот Сантарем во Португалија наменет за по 5 млади на возраст … Continue reading

Posted in Конкурси, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment

Конкурс за најдобар млад преведувач ВАВИЛОН!

Делегацијата на Европска Унија во РМ во соработка со Министерството за Култура на РМ организира серија настани во рамките на програмата “Култура на ЕУ: Саем на книгата и Европски ден на јазиците” во ЕУ Инфо центарот во Скопје. Како дел од активностите на … Continue reading

Posted in Активности, Европска Унија, Конкурси, Литература, Превод | Tagged , , , , , | Leave a comment

Меѓународна летна школа и забава во Франција!

Доколку некогаш сте се запрашале какви сè тајни крие Франција, сè што можеме да ви кажеме е дека секој човек во животот треба да ја има таа шанса барем еднаш да ја види со свои очи прекрасната Нормандија каде има историја … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment