Седумдневен семинар во Торес Новас (Португалија)

Младинската организација Fajudis под закрила на програмата Млади во акција  од 28 октомври до 04 ноември 2013 година организира семинар за промоција на здрави животни навики и интеркултурна размена во малото градче Торес Новас во регионот Сантарем во Португалија наменет за по 5 млади на возраст од 18-25 години од Македонија, Ерменија, Романија, Молдавија, Белорусија и Португалија. Според отворениот јавен повик сместувањето, храната и поголем дел од патните трошоци се на терет на организаторот.

Join the kitchen of flavors to a bit of knowledge

Info Pack

Application YE

Заинтересираните студенти треба детално да се информираат за сите аспекти на патувањето пред да одлучат да конкурираат. Сите прашања студентите треба да ги упатат директно до невладината НЕЛ од Скопје на contact@pel.mk или до организаторот.

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Конкурси, Култура and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s