Raoul Wallenberg International Essay Competition – one man can make a difference

Image

Сите студенти од 18-30 годишна возраст може да се пријават за учество во литературниот натпревар во чест на хуманитарецот Раул Валенберг кој го организира Академијата за млади лидери “Раул Валенберг” и Институтот на Кралство Шведска.

Есејот треба да биде напишан на англиски јазик со максимална должина од 1.000 збора на тема која инспирира храброст, несебичност и толеранција во светот.

Краен рок за пријавување е 31 декември 2013 година.

Сите детали за натпреварот се објавени на http://www.wallenbergcompetition.com

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Конкурси, Литература, Пишување and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s