Фестивал на новиот германски филм

Image

Оваа година по 9-ти пат се одржува Фестивалот на новиот германски филм под покровителство на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Р. Македонија. На програмата се наоѓаат 14 филма за сечиј вкус, меѓу кои и одличните „Големиот сон“ (Der ganz große Traum), „Слава“ (Ruhm), „Претежно ведро“ (Heiter bis wolkig) и „Човек го прави тоа што го може“ (Mann tut was Mann kann).

Како и досега, Фестивалот на новиот германски филм се одржува во Скопје, Тетово, Битола, Прилеп, Штип, Кавадарци, Струмица, Велес, а од оваа година филмовите ќе се прикажуваат и во Куманово.

Фестивалот своето свечено отворање го има на 10.10.2013 година во Кино Милениум, а повеќе за филмовите и програмата за нивното прикажување можете да најдете на веб-страната на Фестивалот: http://mk.fngf.mk/

Advertisements
This entry was posted in Забава, Култура, Филм and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s