Стипендии за лингвистика на McMaster University во Канада

ImageMcMaster-University-e1299731797198

McMaster University од Хамилтон, Онтарио (Канада) објави конкурс за стипендии за втор и трет циклус на студии од областа на лингвистиката.

Краен рок за доставување на документацијата е 20 декември 2013 година. Поконкретни информации може да се најдат во повикот и на веб страната на универзитетот.

Support_Canada

http://www.humanities.mcmaster.ca/~linguistics/grad/application.html

(Лилјана Митковска)

Advertisements
This entry was posted in Конкурси, Лингвистика, Стипендии и семинари and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s