Студентски натпревар на ООН во пишување есеј

Image“МНОГУ ЈАЗИЦИ ЕДЕН СВЕТ”

Се повикуваат студентите да се пријават на конкурсот за пишување есеј кој го распиша Организацијата на Обединети Нации (ООН). Заинтересираните студенти треба да достават есеј до 2.000 збора кој ќе ги демонстрира придобивките од мултијазичноста на глобално ниво и ќе го рефлектира академскиот, културниот и националниот контекст.

Есејот треба да биде напишан на еден од шесте официјални јазици на ООН (англиски, француски, руски, шпански, арапски или кинески) кој не е мајчин јазик на кандидатот.

Победниците ќе учествуваат во петдневниот Меѓународен младински форум кој ќе се одржи од 24-29 јуни 2014 година во седиштето на ООН во Њу Јорк.

Организаторот ќе ги покрие трошоците за авиопревоз, сместување и храна.

Краен рок за конкурирање: 21 Февруари 2014 год.

Повеќе информации на http://www.els.edu/en/ManyLanguagesOneWorld

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Конкурси, Литература, Пишување and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s