Monthly Archives: November 2013

Гостување на АИЕСЕК Македонија!

Во духот на добрата соработка воспоставена оваа година со студентската организација АИЕСЕК Македонија ги информираме студентите од Факултетот за странски јазици, а особено студентите од трета и четврта година,  како и сите други заинтересирани дека во вторник на 3 декември 2013 … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Европска Унија, Практика | Tagged , , , , | Leave a comment

Гостување на предавањето на Г-ѓа Гаел Перјо Валеро

Студентите по француски јазик на бизнис насоката на ФСЈ и на Факултетот за правни и Факултетот за политички науки при ФОН на 14.11.2013 година гостуваа на предавањето на Г-ѓа Гаел Перјо Валеро, истражувач во Институтот за меѓународни и стратегиски односи од Париз, кое се одржа … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Деловен јазик, Европска Унија | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

100 ГОДИНИ од раѓањето на АЛБЕР КАМИ!

Денес светот одбележува 100 години од раѓањето на Албер Ками (Albert Camus) – титан на светската книжевност, најмлад добитник на Нобеловата награда за литература, филозоф на апсурдот, воен новинар и пацифист, шармантен бунтовник и според многумина “моралната совест на неговата … Continue reading

Posted in Книги, Култура, Литература, Пишување, Цитати | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Free Online Global Education Conference

Deadline: 15 November 2013 Open to: worldwide individuals submitting a presentation proposal Venue: 18-22 November 2013, online event The conference will be free to attend! The fourth annual Global Education Conference is a free week-long online event bringing together educators … Continue reading

Posted in Јазици и технологии, Конференција, Образование | Tagged , , , | Leave a comment

Саем на студии во Франција 2013! Salon des Études en France 2013!

Саем на студии во Франција 2013! Salon des Études en France 2013! Се известуваат сите студенти дека Францускиот Институт од Скопје и мрежата за стипендии Campus France организираат “Саем на студии во Франција 2013” кој ќе се одржи на 8 ноември (петок) од … Continue reading

Posted in Бизнис, Европска Унија, Стипендии и семинари | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

International Student Conference “Language and Cultural Diversity”

The International Balkan University in Skopje will be hosting an international student conference on May 16th and 17th of 2014 on the topic of Language and Cultural Diversity. The students who may be interested in attending should follow the link provided … Continue reading

Posted in Конференција, Култура, Лингвистика | Tagged , , , | Leave a comment