Саем на студии во Франција 2013! Salon des Études en France 2013!

Image

Саем на студии во Франција 2013! Salon des Études en France 2013!

Се известуваат сите студенти дека Францускиот Институт од Скопје и мрежата за стипендии Campus France организираат “Саем на студии во Франција 2013” кој ќе се одржи на 8 ноември (петок) од 10-18 часот во Дoмот на АРМ. Официјалното отварање ќе биде во 12:30 часот. Влезот е слободен!

Овој саем им овозможува на студентите, професорите и родителите да добијат информации за различните студиски програми кои ги нудат француските високообразовни институции, процедурите за упис и програмите за стипендии и да се сретнат директно со претставниците на Универзитетот Сорбона Париз IV, Институтот за политички науки од Париз – Европскиот кампус за централна и источна Европа во Дижон, Универзитетот Каен, Универзитетот Лион, Универзитетот Литорал Кот д’Опал, Универзитетот Орлеан и др.

Програма на презентации

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Бизнис, Европска Унија, Стипендии и семинари and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s