Гостување на АИЕСЕК Македонија на ФСЈ

Image

Денес на Факултетот за странски јазици гостуваа претставници на АИЕСЕК Македонија, најголемата светска студентска организција која постои во 124 земји во светот и веќе 60 години и во Македонија. Студентите од завршните години на студии непосредно се запознаа со можностите за професионални и волонтерски образовни или економски практики во странство кои може да се реализираат преку оваа организација во странски институции или реномирани компании за период од 6-24 недели со целосно или делумно покриени трошоци, се запознаа со базата на податоци со активни конкурси за практики во Бразил, САД, Франција, Германија, Унгарија, Швајцарија, Русија итн., се информираа за процедурата на аплицирање која студентите (кои не мора да се членови) ја реализираат со помош на ментор назначен од АИЕСЕК Македонија, трошоците за апликацијата, обуките кои се спроведуваат за да се подготви студентот за патувањето итн.

Дополнителни информации може да се најдат на веб страната  http://www.aiesec.org.mk/

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Практика and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s