Најпопуларен јазик на Твитер

На Твитер се користи 61 јазик. Кој е најпопуларниот?

Како што се зголемува бројот на корисници на Твитер во светот така се зголемува и бројот на јазици кои се користат на оваа социјална мрежа. Semiocast – компанија за истражување на социјалните мрежи, состави графика која ги прикажува најупотребуваните јазици.

Англискиот е број еден јазик на платформата. По него следуваат јапонскиот, шпанскиот, малајскиот и португалскиот. Ова се топ 5 јазици на Твитер.

Погледнете го графичкиот приказ за да ги видите останатите јазици кои се користат на Твитер.

graphiti_2x860

(Стефани Табаковска)

Извор: http://thenextweb.com/shareables/2013/12/10/61-languages-found-twitter-heres-rank-popularity/#!rTlVv

 

 

Advertisements
This entry was posted in Куриозитети and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s