Monthly Archives: May 2014

Гостување на научниот собир на врвните француски архитекти во рамки на БИМАС 2014

Студенти од Факултетот за архитектура кои учат француски јазик на покана на Францускиот Институт од Скопје гостуваа на научниот собир на двајцата врвни француски архитекти, г-динот Јусеф Томе, комесар на  Биеналето за архитектура и дизајн на Бордо “АГОРА” (кој заедно со планетарно познатиот архитект Жан … Continue reading

Posted in Активности, Деловен јазик, Култура, Уметност | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

The curse of high apostrophe intelligence

(Дарко Ѓорѓијовски)

Image | Posted on by | Tagged , | Leave a comment

INDILA & son orchestre à cordes en live: “Dernière danse”

Dernière Danse (Indila) Oh ma douce souffrance, Pourquoi s’acharner tu recommence Je ne suis qu’un être sans importance Sans lui je suis un peu “paro” Je déambule seule dans le métro Une dernière danse Pour oublier ma peine immense Je … Continue reading

Video | Posted on by | Tagged , , , | Leave a comment

Салвадор Дали: икона на надреализмот

Група студенти по шпански јазик на покана на Амбасадата на Шпанија и Делегацијата на ЕУ во РМ, а по повод одбележувањето на 9 мај, Денот на Европа, и 25 години од смртта на ексцентричниот гениј Салвадор Дали, присуствуваа на предавањето … Continue reading

Posted in Активности, Култура, Литература, Уметност, Филм | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Cultural stories with Salvador Dali

(Natasha Aleksoska)

Posted in Активности, Култура, Литература, Превод, Филм | Tagged , , , | Leave a comment

Management & Portuguese Language and Culture Summer School at ISCTE Business School in Lisbon (Portugal)

(Natasha Aleksoska)

Posted in Бизнис, Деловен јазик, Култура, Курсеви | Tagged , , , , , | Leave a comment

Платена двомесечна пракса во Меѓународната стопанска комора! Internship Bilingual Assistant within ICC!

Internship Bilingual Assistant within ICC Overview International Chamber of Commerce (ICC) Training and Conferences offers the opportunity for a student, who wants to complement his/her studies by a contact with the professional world, to acquire a practical experience in an … Continue reading

Posted in Деловен јазик, Европска Унија, Практика, Превод | Tagged , , , , , , | Leave a comment