Monthly Archives: June 2014

Започнува седмиот француски филмски фестивал!

Со вчерашната проекција на комедијата Quai d`Orsay (6 номинации и 3 награди Цезар) која со многу, многу хумор и интелигентни дијалози прикажа што се случува зад кулисите во Министерството за надворешни работи на Франција кога со него раководи посебен министер во … Continue reading

Posted in Активности, Култура, Филм | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Traineeship in the DG Interpretation

The Directorate General for Interpretation (DG Interpretation – also known as SCIC) is the European Commission’s interpreting service and conference organizer. As a provider of an inter-institutional service, DG Interpretation’s mission is to ensure that a sufficient number of qualified … Continue reading

Posted in Европска Унија, Практика, Превод | Tagged , , , | Leave a comment

Предавање на г-ѓа Грејс Макупа од Мировниот Корпус на ФСЈ во Струмица

На ден 20.05.2014 во просториите на Фон Универзитетот во Струмица на покана на лектор м-р Натка Јанкова се одржа предавање во склоп на клиничка настава предвидена во пограмата за работа на Факултетот за странски јазици. Предавањето на кое присуствуваа и … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment