Предавање на г-ѓа Грејс Макупа од Мировниот Корпус на ФСЈ во Струмица

Image

На ден 20.05.2014 во просториите на Фон Универзитетот во Струмица на покана на лектор м-р Натка Јанкова се одржа предавање во склоп на клиничка настава предвидена во пограмата за работа на Факултетот за странски јазици. Предавањето на кое присуствуваа и студенти од другите факултети на ФОН Универзитетот во Струмица беше реализирано од г-ѓа Грејс Макупа, волонтер на Мировниот Корпус, која моментално е гостин на општина Струмица. Темата на предавањето беше „The ABC’s of the USA – A for attitude, B for business, C for culture“. Студентите беа презадоволни од предавањето и дискусијата со гостинката која пренесе многу корисни информации за културата и начинот на живот на луѓето во САД.

(Габриела Катранџиева)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Клиничка настава, Култура and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s