Monthly Archives: September 2014

Електронски зборник на трудови од Меѓународната конференција за применета лингвистика “Практиката во јазикот, јазикот во практика (ПЈЈП)” – Факултет за странски јазици (ФОН Универзитет)

Ги известуваме сите ценети домашни и странски учесници на Меѓународната конференција за применета лингвистика “Практиката во јазикот, јазикот во практика (ПЈЈП)”  која се одржа на 7 и 8 јуни 2013 година на Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН, сите автори на … Continue reading

Posted in Конференција | Tagged , , , , | Leave a comment

Европски ден на јазиците 2014!

Почитувани, Во чест на Европскиот ден на јазиците Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН со задоволство Ве поканува на промоција на две нови постигнувања во областа на применетата лингвистика: Книгата Корпусни истражувања на англискиот меѓујазик на македонските изучувачи: усвојување … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , , | Leave a comment

Распоред за настава на ФСЈ во зимскиот семестар 2014/15

Редовната настава на Факултетот за странски јазици на прв циклус во Скопје започнува во среда 24 септември 2014 година, а во одделенијата во Струмица и Струга во понеденик 29 септември 2014 година. Во прилог ги објавуваме распоредите за настава: РАСПОРЕД … Continue reading

Posted in Соопштенија | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Skopje Design Week 2014 : France in focus

Франција е земја во фокусот на културната манифестација Skopje Design Week 2014 која ќе се одржи од 23- 28 септември во Куршумли ан и која свечено ќе биде отворена со претставување на уникатните креации на десет француски влијателни дизајнери во вторник 23 септември … Continue reading

Posted in Култура | Tagged , , | Leave a comment