Skopje Design Week 2014 : France in focus

Франција е земја во фокусот на културната манифестација Skopje Design Week 2014 која ќе се одржи од 23- 28 септември во Куршумли ан и која свечено ќе биде отворена со претставување на уникатните креации на десет француски влијателни дизајнери во вторник 23 септември во 20 часот, а во среда 24 септември во 13 часот во Куршумли ан ќе се одржи презентација на кулинарската уметност на реномираниот француски готвач Оливие Рош. Влезот е слободен.

SDW2014 (1)focushome

Повеќе информации: http://www.ministryofpleasure.net/focus/countryinfocus.html

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Култура and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s