10-ка! Јубилејно издание на Фестивалот на новиот германски филм!

FNGF-10-2014

Фестивалот на новиот германски филм под покровителство на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Р. Македонија оваа година го одржува своето јубилејно 10-то издание! Во чест на оваа годишнина, филмовите ќе бидат прикажани во уште еден град во Македонија. Освен во Скопје, Тетово, Битола, Прилеп, Штип, Кавадарци, Струмица, Велес и Куманово во програмата како десетти град е вклучен и Охрид!

Фестивалот на 10.10.2014 година во Кино Милениум свечено ќе го отвори Амбасадорката на СР Германија во РМ, Н.Е. д-р Кристине Д. Алтхаузер, и ќе биде прикажана прекрасната драма „Два животи“ („Zwei Leben“).

Проекциите ќе се одвиваат од 11-16.10.2014 година во Кино „Милениум“ и Кино „Фросина“, а на програмата и оваа година има 14 актуелни германски филма од различни жанрови — за сечиј интерес и за сечиј вкус!

Целосната програма на 10-тиот Фестивал на новиот германски филм можете да ја погледнете тука: http://fngf.mk/demo/?page_id=322

(Елена Танева)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Забава, Култура, Филм and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s