Пракса во Македонија2025

2025Македонија2025 e невладина организација основана во 2007 година, со канцеларии во Канада, САД и Македонија, која работи на промовирање на економскиот развој на земјата како и нудење на образовни програми и можности за пракса за млади проактивни луѓе.

Главни цели на организацијата се: нудење на помош за идентификување, развивање и промовирање на клучните македонски индустрии и помош при образованието, поттикнување на претприемништвото и развој на бизнис климата во Македонија.

 Структура на програмата за пракса:

– Времетраење: Од 1 до 3 месеци;

– Од кандидатите се бара да работат најмалку 15 часа неделно, 3 дена во неделата во канцелариите на Македонија 2025;

– Практикантите добиваат надомест од 50 евра за покривање на трошоците за транспорт и храна;

– Секој кандидат добива работни обврски според неговите квалификации и потребите на организацијата. Притоа, Македонија 2025 на секој практикант му доделува ментор кој ќе го насочи во работењето и ќе врши надзор врз активностите кои ги спроведува;

– Можност за аплицирање имаат студентите на додипломски и постдипломски студии.

Како да аплицирате:

Процесот на аплицирање започнува со испраќање на кратка биографија. Вашите податоци ќе бидат зачувани во базата на податоци на организацијата и ќе бидете контактирани веднаш штом се отвори место за пракса.

http://www.macedonia2025.com/

(Марија Чукарска и Стефани Табаковска)

Advertisements
This entry was posted in Практика and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s