Високо, високо образование! Саем на студии во Франција!

securedownload

Под мотото Искачете ги скалите на успехот! и оваа година Espace Campus France ќе организира Саем на студии во Франција на 10 ноември во периодот од 10-18 часот во Домот на АРМ во Скопје. Саемот им овозможува на учениците и на студентите, на професорите и на родителите да се сретнат со бројни претставници на француски универзитети и високи школи и непосредно да добијат информации за различните студиски програми кои ги нудат Универзитетот од Бордо, Универзитетот од Лион, Универзитетот од Тулуз, Институтот за политички науки од Париз – Европскиот кампус за централна и источна Европа во Дижон, Националниот институт за применети науки ИНСА од Руан,… Според програмата во 11:30 часот ќе се одржи панел дискусија на тема „Мобилност: зошто и како?“, а во 12:30 часот ќе се одржи официјалното отворање. Сите заинтересирани се добредојдени.

Програма на презентации Скопје

Programme des conferences Skopje

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Конкурси, Образование, Стипендии и семинари and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s