CampusFrance & CampusBourses

Денес започна првата колоквиумска недела во зимскиот семестар на додипломските студии, но и покрај тоа што фокусот е на учење сепак некои студенти решија да направат многу, многу, многу кратка пауза 🙂 и да го посетат Саемот на студии во Франција каде имаа можност да разговараат со претставници на повеќе француски високообразовни институци и да се запознаат со студиските програми и можностите за стипендии. Сите кои денес не направија пауза, може да најдат многу корисни информации за програми (на француски и/или на англиски јазик) на страната на мрежата CampusFrance http://www.campusfrance.org/en и на пребарувачот на стипендии CampusBourses www.campusfrance.org/fria/bourse/index.html

10439368_949023625125283_9143552250409878744_n

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Образование, Стипендии и семинари and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s