Г-ѓа Ана де ла Фуенте Кабаљеро донира книги на шпански јазик за универзитетската библиотека

DSC07111

DSC07103

Г-ѓа Ана де ла Фуенте Кабаљеро, Генерален секретар на Амбасадата на Кралство Шпанија во РМ, беше гостин на Факултетот за странски јазици на покана на виш лектор м-р Наташа Алексоска при што донира книги на шпански јазик (енциклопедии, речници, монографии, современи романи, збирки раскази итн.) за студентите по шпански јазик и сите љубители на шпанската литература на ФОН Универзитетот со поддршка на Г-ѓа Венера Гудачи, советник за односи со јавност на Амбасадата на Кралство Шпанија во РМ.

Свесни колку се тешко достапни во РМ делата напишани на шпански јазик, Деканот на Факултетот за странски јазици, проф. д-р Лилјана Митковска, на гостинката срдечно и додели благодарница и изрази задоволство од збогатувањето на книжевниот фонд на универзитетската библиотека.

Г-ѓа Ана де ла Фуенте Кабаљеро имаше можност да се запознае и да поразговара со група студенти во библиотеката на Универзитетот ФОН пред да одржи клиничка настава со студентите по шпански јазик од додипломските и постдипломските студии на теми од сферата на шпанската култура.

DSC07107

DSC07096

DSC07091

DSC_2367

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Литература and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s