Habanera : “L’amour est un oiseau rebelle”

ИзGeorges Bizetвонредната Кармен на францускиот композитор Жорж Бизе е една од најпознатите и најизведуваните опери во светот. Хабанера (Habanera) или “Љубовта е бунтовна птица” (“L’amour est un oiseau rebelle”) е арија на операта Кармен, која го носи епитетот на најзаводлива и најегзотична арија на сите времиња. Во прилог следува една малку поразлична изведба на истоимената арија. Уживајте!

(Дарко Ѓорѓијовски)

Advertisements
This entry was posted in Забава, Култура, Музика and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s