Прво место за Стефанија Темелковска на ораторската вечер “д-р Иво Пухан 2014”

STEFANIJA-POBEDIK-NA-ORTAORSKA-VECER

Стефанија Темелковска, стипендист на додипломските и магистрант на постдипломските студии по применета лингвистика на Факултетот за странски јазици (ФСЈ) при ФОН Универзитетот и студент во петта година на студиите по односи со јавност на Правниот факултет при УКИМ е победник на осумнаесетата Ораторска вечер „д-р Иво Пухан 2014“ која се одржа на 10.12.2014 година на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Нејзиниот одлично артикулиран говор посветен на употребата на македонскиот литературен јазик повеќе пати беше прекинуван со громогласен аплауз и овации од бројната публика во амфитеатарот и во силна конкуренција повеќе од заслужено го освои првото место!  Ова не е прво ораторско искуство на Стефанија. Таа претходно има освоено трето место на ораторските средби на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и добитник е на големата награда на “Клубот на оратори” каде е ангажирана и како обучувач по вербална комуникација, дикција и правилен изговор.

Искрени честитки Стефанија!!!

(Факултет за странски јазици)

This entry was posted in Комуникологија, Лингвистика, Награди and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s