Monthly Archives: April 2015

EUROPE DAY!

EUROPE-DAY-2014-agenda-EN (Natasha Aleksoska)

Posted in Деловен јазик, Европска Унија, Култура | Tagged , | Leave a comment

Промоција на првото издание на КДЕ “Модели на жена” од Алмудена Грандес

Posted in Книги, Литература | Tagged , | Leave a comment

На маргините на спортската магија …..

Нашата студентка и стипендист Ана Јанкуловска како преведувач од/на француски јазик за време на историската посета на актуелниот светски ракометен шампион, официјалното гостување на француската репрезентација, моќните “галски петли” и националниот селектор Клод Онеста. Одлично завршена работа! 🙂

Posted in Вработување, Деловен јазик, Практика, Превод | Tagged | Leave a comment

Yale Alumni Schools Ambassadors

Posted in Uncategorized | Leave a comment

The Color Vowel Chart !

The Color Vowel Chart is a pronunciation tool for teaching and learning English. According to Shirley Thompson & Karen Taylor this tool enables teachers and learners to talk easily and accurately about the key sounds of English without the use of … Continue reading

Posted in Лингвистика | Tagged , , | Leave a comment

Денови на образование и кариера 2015!

Posted in Бизнис, Образование | Tagged , | Leave a comment

Меѓународен саем на книгата 2015!

Posted in Литература | Tagged | Leave a comment

Г-ѓа Лаура Пуга Молина гостин на ФСЈ по повод празнувањето на Денот на Сервантес!

Денот на Сервантес во Кралство Шпанија се слави од почит кон делото на Дон Мигел де Сервантес Сааведра кој се смета за најголем шпански писател и во негова чест и шпанскиот јазик се нарекува јазикот на Сервантес (la lengua de Cervantes). Необична коинциденција е … Continue reading

Posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Музика | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Día de Cervantes! Día del Libro y la Rosa!

(Група за шпански јазик и цивилизација)

Posted in Активности, Клиничка настава, Книги, Култура, Куриозитети, Литература, Музика | Tagged , , , | Leave a comment

Skopje Film Festival 2015

http://www.skopjefilmfestival.com.mk/ (Natasha Aleksoska)

Posted in Култура, Филм | Tagged ,