Коктел во резиденцијата на Н.Е. Рамон Абароа Каранса, Амбасадор на Кралство Шпанија во РМ

1

На 15 мај 2015 година 10 студенти кои учат шпански јазик од сите студиски години на Факултетот за странски јазици предводени од Виш лектор м-р Наташа Алексоска и м-р Естела Пањеда Бокос беа поканети на коктел во резиденцијата на Н.Е. Г-динот Рамон Абароа Каранса, Амбасадор на Кралство Шпанија во Р. Македонија.

Во присуство на аташето за култура Г-дин Фернандо Лопес де Кастро Гаридо и советникот Г-ѓа Лаура Пуга (која во април 2015 год. гостуваше на ФСЈ со предавање во рамките на клиничката настава по шпански јазик) и други изучувачи и ценети гости, нашите студенти имаа можност да си го проверат степенот на познавање на шпанскиот јазик во неформална комуникација со домаќините и, во една навистина опуштена атмосфера со дискретна шпанска музика и традиционална храна, да се запознаат со други врсници со кои го споделуваат интересот за шпанскиот јазик и култура.

Амбасадорот го искажа своето огромно задоволство што се запознава со толку талентирани и вредни млади луѓе и изјави дека добрата страна на филологијата е што ги зближува и обединува луѓето. Амбасадорот ја повтори отвореноста на Амбасадата на Кралство Шпанија во РМ за сите студенти кои се интересираат за шпанскиот јазик и култура. Студентите се потпишаа во Книгата на гости на Амбасадата и се заблагодарија за прекрасната вечер, укажаната чест и непосредноста на домаќините.

DSC08098

DSC08104

DSC08100

DSC08102Microsoft Word - Etiketa_10

DSC_0191

DSC_0198

DSC_0197

DSC08111

0

IMG_20150515_195848IMG_20150515_202606

DSC08112

IMG_20150515_204747

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Забава, Култура and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s