Monthly Archives: June 2015

Јазични работилници за професионален развој (ФСЈ)

Во периодот 22-26 јуни 2015 година во одделенијата на Факултетот за странски јазици во Струмица, Скопје и Струга проф. д-р Ана Лазарова-Никовска, доц. д-р Љубица Кардалевска, проф. д-р Љиљана Калиниќ – Ордев, виш лектор м-р Искра Стаменковска, лектор м-р Габриела … Continue reading

Posted in Активности, Лингвистика | Tagged , , , , , | Leave a comment

Романтична ноќ со специјален целовечерен unplugged концерт на НОКАУТ под свеќи! ФОН Универзитет и НОКАУТ ве покануваат на петтото финале на проектот „Фабрика на знаење“ кое ќе се одржи на 25.06.2015 (четврток) со почеток во 20:30 часот, Парк Резиденс – … Continue reading

Posted in Активности, Бизнис, Забава | Leave a comment

Франкофони од ФОН на Францускиот филмски фестивал!

На 17 јуни 2015 година најдобрите студенти по француски јазик од Факултетот за странски јазици (ФСЈ) и колеги франкофони од ФОН Универзитет присуствуваа на свеченото отворање на Францускиот филмски фестивал 2015 со поздравен говор на Н.Е. Г-ѓа Лоранс Оер, Амбасадор … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура | Tagged , , , , , | Leave a comment

Preparing Global Leaders Institute (PGLI)

Posted in Бизнис, Конкурси, Курсеви | Leave a comment

fff.mk | ФЕСТИВАЛ НА ФРАНЦУСКИ ФИЛМ

Програма   http://www.ifs.mk/mk/Home/CultureContent/1324 (Наташа Алексоска)

Posted in Активности, Забава, Култура | Tagged , , , , | Leave a comment

Master Programs in Management and Business Administration in Russia – RANEPA

http://www.ion.ranepa.ru/en/graduate/ (Natasha Aleksoska)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Стипендии за втор и трет циклус на Министерството за образование и наука на РМ

Конкурс за доделување стипендии „Борис Трајковски” за студии од втор циклус за извршната МБА програма на универзитетот Шефилд за академската 15/16 Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2015/2016 година http://stipendii.mon.gov.mk/ (Факултет за … Continue reading

Posted in стипендии | Tagged | Leave a comment

Lexical distance among the languages of Europe

https://elms.wordpress.com/2008/03/04/lexical-distance-among-languages-of-europe/ (Natasha Aleksoska)

Posted in Лексикологија, Лингвистика | Tagged , , , , | Leave a comment

ЕВРИДИКА – мрежа за модернизација на високото образование во Европа

https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/index.php/Countries (Natasha Aleksoska)

Posted in Европска Унија, Образование | Tagged , , , | Leave a comment

Кафе со дел од соработниците на ФСЈ ангажирани во летниот семестар :)

(Факултет за странски јазици)

Posted in Активности, Забава | Tagged , | Leave a comment