Јазични работилници за професионален развој (ФСЈ)

Во периодот 22-26 јуни 2015 година во одделенијата на Факултетот за странски јазици во Струмица, Скопје и Струга проф. д-р Ана Лазарова-Никовска, доц. д-р Љубица Кардалевска, проф. д-р Љиљана Калиниќ – Ордев, виш лектор м-р Искра Стаменковска, лектор м-р Габриела Неделкоска, надворешниот соработник м-р Натка Јанкова и волонтерот на Мировниот Корпус д-р Грејс Мукупа одржаа јазични работилници за професионален развој со теми од интерес за сите оние кои се занимаваат со јазикот од кој било аспект – наставници по странски и мајчин јазик, преведувачи и толкувачи и други професионалци. Намерата е овој вид на програми за професионална надградба да се одржува во повеќе циклуси во текот на академската година. Одличен почеток!

1

2

imageedit_2_8615547198

5

4

11203680_10153498518969379_4216316668606311052_o

1025970_10153498516924379_6796901646373770557_o

11169749_10153498519729379_6808932925126737082_o

11124428_904526282927107_547575803_n

11637855_904493382930397_1332816884_n

11647252_904493389597063_1369693565_n

(Факултет за странски јазици)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Лингвистика and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s