м-р Весна Палмер донира книги од областа на лингвистиката на ФСЈ

DSC_2414

На 4 август 2015 година м-р Весна Палмер донира пет пакети со книги од областа на лингвистиката на Факултетот за странски јазици (ФСЈ) со што значително се збогати библиотечниот фонд со наслови кои ќе им бидат на располагање на студентите и наставниот кадар. Весна Палмер е докторант на Универзитетот на Чикаго (САД) со богато искуство како лектор по македонски јазик на Универзитетот на Северна Каролина (САД) и Универзитетот на Чикаго (САД) и претседател на “Македонската мисија за хуманост” (НВО за културна и образовна размена и хуманитарна помош на РМ). Таа беше ангажирана на нашиот факултет како надворешен стручен соработник по англиски јазик во изминатите три години и со својата работа даде забележителен придонес за успехот на студентите и афирмацијата на факултетот. Сакаме да искажеме голема благодарност за донацијата, вложениот труд,  беспрекорната работна етика, силната мотивираност и да и посакаме многу успех во понатамошниот професионален живот!

(Факултет за странски јазици)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Книги, Лингвистика and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s