Monthly Archives: October 2015

ОКТОМВРИ: “Диви приказни”

На 29 октомври 2015 година во рамките на наставата се одржа првата филмска проекција во едукативни цели од една јазично-културна иницијатива која со студентите ја нарековме “Заедно гледаме филм на ФОН” со цел да го збогатиме студентското секојдневие, да стекнеме … Continue reading

Posted in Активности, Забава, Култура | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

САЕМ НА СТУДИИ ВО ФРАНЦИЈА 2015 / SALON DES ÉTUDES EN FRANCE 2015

ЦЕЛИ ПОВИСОКО, СТИГНИ ПОДАЛЕКУ, СТУДИРАЈ ВО ФРАНЦИЈА! 30 француски универзитети присутни на семот за студии во Франција!Презентација на новата програма за пракса во француски компании! Сите процедури за упис, за студиските програми, програмите за стипендии достапни директно од претставниците на … Continue reading

Posted in Активности, Меѓународни студии, стипендии | Tagged , , , , , | Leave a comment

Inauguración de la Semana de Cine Español 2015! Свечено отворање на Неделата на шпанскиот филм 2015!

На покана на Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје студенти по шпански јазик од Факултетот за странски јазици (ФОН) на 15.10.2015 година во Кинотека на РМ присуствуваа на проекцијата на филмот “El método” во кој шест кандидати за раководна позиција … Continue reading

Posted in Активности, Култура | Tagged , , | Leave a comment

Конкурс за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2016 (MATA)

http://mata.mk/%D0%9A%D0%9E%D0%9D%D0%9A%D0%A3%D0%A0%D0%A1-%D0%97%D0%90-%D0%9D%D0%90%D0%88%D0%94%D0%9E%D0%91%D0%90%D0%A0-%D0%9C%D0%9B%D0%90%D0%94-%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%92%D0%95%D0%94%D0%A3%D0%92%D0%90%D0%A7/ (Наташа Алексоска)

Posted in Конкурси, Превод | Tagged , , , | Leave a comment

Циклус предавања за студии во САД

(Наташа Алексоска)

Posted in Активности, Стипендии и семинари, обука, предавање | Tagged , | Leave a comment

Упатство за изработка на дипломски труд на ФСЈ

Упатство за изработка на дипломски работи-ФСЈ (Факултет за странски јазици)

Posted in Соопштенија | Tagged , , | Leave a comment

Отворен повик за студентите по превод и толкување како волонтери во Global Voices

Прославувајќи го Меѓународниот ден на преведувачите, 30 септември,  Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ упатува покана до преведувачите и до студентите по превод и толкување за придружување на меѓународната мрежа „Глобал војсис“ (Global Voices). „Глобал војсис“ е волонтерска заедница од … Continue reading

Posted in Конкурси, Превод, Толкување | Tagged , , , | Leave a comment

Duelo gastronómico en “La Maga”

Image | Posted on by | Tagged , , | Leave a comment