Отворен повик за студентите по превод и толкување како волонтери во Global Voices

32172b5c-324d-46c8-8b68-e15fef01eedd

Прославувајќи го Меѓународниот ден на преведувачите, 30 септември,  Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ упатува покана до преведувачите и до студентите по превод и толкување за придружување на меѓународната мрежа „Глобал војсис“ (Global Voices).

„Глобал војсис“ е волонтерска заедница од повеќе од 800 автори, аналитичари, експерти за интернет-медиуми и преведувачи од повеќе од 160 земји низ светот, кои обезбедуваат и преведуваат вести и приказни што се недоволно покриени од комерцијалните медиуми.

„Глобал војсис“ функционира на повеќе од 20 јазици, меѓу кои англиски, македонски и албански.

Доколку сте преведувач, блогер, граѓански новинар, ентузијаст, аналитичар на социјалните медиуми, интернет-активист, пријавете се да бидете дел од нашиот тим на преведувачи кон македонски и/или албански јазик, најдоцна до 15 октомври 2015 година, со пополнување на овој формулар.

За заинтересираните, Фондацијата „Метаморфозис“ ќе обезбеди и кратка бесплатна обука за користење на платформата на „Глобал војсис“ (WordPress), а волонтерите за нивниот преведувачки ангажман може да добијат и потврда за извршена практична работа.

http://metamorphosis.org.mk/aktivnosti_arhiva/otvoren-povik-za-volonteri-vo-global-vojsis-global-voices/

(Наташа Алексоска)

This entry was posted in Конкурси, Превод, Толкување and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s