Inauguración de la Semana de Cine Español 2015! Свечено отворање на Неделата на шпанскиот филм 2015!

IMG_20151015_234317

IMG_20151015_233637

IMG_20151015_233858

IMG_20151015_233951

IMG_20151015_233539

Invitation Spanish Movie Week 2015 Programme_2

На покана на Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје студенти по шпански јазик од Факултетот за странски јазици (ФОН) на 15.10.2015 година во Кинотека на РМ присуствуваа на проекцијата на филмот “El método” во кој шест кандидати за раководна позиција во мултинационална компанија во Мадрид преку серија тестови и меѓусебен натпревар запаѓаат во состојба на недоверба до степен на параноја при што го разоткриваат вистинскиот карактер и недостигот на скрупули. Несекојдневно филмско остварување кое најавува многу интересна филмска недела!

(Наташа Алексоска)

Advertisements
This entry was posted in Активности, Култура and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s