ОКТОМВРИ: “Диви приказни”

На 29 октомври 2015 година во рамките на наставата се одржа првата филмска проекција во едукативни цели од една јазично-културна иницијатива која со студентите ја нарековме “Заедно гледаме филм на ФОН” со цел да го збогатиме студентското секојдневие, да стекнеме нови знаења од шпански/француски јазик и да поттикнеме дискусија на теми од различни сфери на општественото живеење. И да се смееме заедно! 🙂

Планираме еден ден во месецот училницата да ја претвориме во кино сала каде заедно ќе уживаме во најдобрите современи шпански/француски филмски остварувања од различни жанрови. Циклусот го започнавме со провокативната и оригинална аргентинско-шпанска социјална сатира (со превод) “ДИВИ ПРИКАЗНИ” на Дамиан Сифрон, а во продукција на браќата Алмодовар.  

Следната можност заедно да гледаме филм ќе биде во ноември и секако сите заинтересирани студенти и колеги се добредојдени!Relatos salvajes cartel_23IMG_20151029_162114IMG_20151029_162405IMG_20151029_162333IMG_20151029_161631IMG_20151029_162150 (2)IMG_20151029_162300 (3)IMG_20151029_162444IMG_20151029_162507 (2)IMG_20151029_162045 (2)

Wild-Tales-poster

(Наташа Алексоска)

This entry was posted in Активности, Забава, Култура and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s