Monthly Archives: December 2015

Среќна Нова 2016 Година!

Факултетот за странски јазици (ФСЈ) на сите студенти, колеги и соработници им ги честита претстојните новогодишни и божиќни празници и им посакува многу успех на професионален и приватен план! 🙂

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

Термини за одбрана на магистерски труд на ФСЈ (декември, 2015)

Одбрани на магистерски труд на Факултетот за странски јазици, Универзитет ФОН: Датум кандидат тема петок, 25.12.2015 10.30 Маја Младеновска (Богатинова) Англиските условни реченици за нереална сегашност и хипотетична идност во меѓујазикот на македонските изучувачи петок, 25.12.2015 12.30 Викторија Стефановски Усвојување … Continue reading

Posted in Соопштенија, Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Hopscotch/Плочка

The Youth Council of the US Embassy in Macedonia presents to you the play “HOPSCOTCH” by Israel Horovitz, directed by Filip Petkovski and performed by Stefan Vujisic and Dolores Popovic. Date: Monday, 07.12.2015 Place: Vlado Tasevski Auditorium (see photo for location) … Continue reading

Posted in Забава, Култура, Општество, Уметност, Uncategorized | Leave a comment