Изложба на графики од ПИКАСО во МКЦ

pikaso-najava.jpg

Во МКЦ во прекрасна атмосфера вечерва присуствувавме на отворањето на ексклузивната изложба на 46 графички дела на шпанскиот сликар Пабло Пикасо – факсимили на цртежи, литографии и гравури од периодот 1932-1969 година. Делата се во сопственост на приватната галерија „Висконти“ од Љубљана. Модерна уметност, рок музика и масовна посетеност за паметење!

1.JPG

3.JPG

5.JPG

7.JPG

6

pablo_pikaso_press-1_08-800x445

пикасо во скопје (21)

9.JPG(Наташа Алексоска)

Advertisements
Image | This entry was posted in Култура, Уметност, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s