Monthly Archives: April 2016

Работилница со м-р Елвира де Роза за деловно-технички превод од/на италијански јазик

На 26 април 2016 година се реализира мала работилница за деловно-технички превод од/на италијански јазик со м-р Елвира де Роза од Сант`Агата де Готи (Италија), на иницијатива на нативниот говорител, м-р Маријанџела Бјанкофиоре, која во текот на летниот семестар реализира серија експертски предавања … Continue reading

Posted in Клиничка настава, Превод, Uncategorized | Leave a comment

Гостинско предавање на тема “Mentoring: Via Sharing and Support to More Informed Teaching”

Емилија Стојановска, долгогодишен и посветен професор по англиски јазик во ОУ „ Браќа Миладиноци“, село Миладиновци на 19.04.2016 пред студентите и професорите на Факултетот за странски јазици, одржа клиничка настава од областа Усвојување на странски јазик, на тема‘Mentoring: Via Sharing … Continue reading

Posted in Клиничка настава, Uncategorized | Leave a comment

Macedonia College Fair

Image | Posted on by | Leave a comment

Факултетот за бизнис на Универзитетот Бентли од САД гостин на ФСЈ

Почитувани колеги и студенти, Задоволство ни е да Ве известиме дека во среда, 13. април Американското катче организира посета на Универзитетот ФОН од страна на претставник од Факултетот за бизнис на Универзитетот Бентли од САД Ann Marie Larese Associate Director … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Саем на книгата 2016

Image | Posted on by | Leave a comment

Ciné-club français “L’ Affaire SK-1”

                              (Natasha Aleksoska)

Posted in Активности, Култура, Филм, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment