Гостинско предавање на тема “Mentoring: Via Sharing and Support to More Informed Teaching”

Емилија Стојановска, долгогодишен и посветен професор по англиски јазик во ОУ „ Браќа Миладиноци“, село Миладиновци на 19.04.2016 пред студентите и професорите на Факултетот за странски јазици, одржа клиничка настава од областа Усвојување на странски јазик, на темаMentoring: Via Sharing and Support to More Informed Teaching’.   Во предавањето таа зборуваше за личното искуство како ментор на студенти од наставната насока на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“,  истакнувајќи го како одлична практика бидејќи е двоен процес во кој не стекнува знаење само студентот, туку и менторот –професор учи од креативните идеи на студентите-практиканти.  По предавањето, Емилија го збогати гостувањето со работилница  во која учествуваа сите слушатели, а се однесуваше на идеи и пристапи за повторување на нов вокабулар во наставата по странски јазик.
Емилија има и свој блог на кој ги споредула своите наставни планови, реализирани часови  и други практики од нејзиното секојдневно работење: teacheremilijana.blogspot.mk
Interakitvno so studentite
Emi so profesorkite
(Ана Лазарова-Никовска)
Advertisements
This entry was posted in Клиничка настава, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s