Предавањево склоп на XVI Hедела на италијанскиот јазик во светот

На 18ти Октомври 2016, во склопот на манифестацијата “XVI Hедела на италијанскиот јазик во светот”, нативен говорител м-р Марианџела Бјанкофјоре ќе одржи на Факултетот за странски јазици – ФСЈ предавање на тема: “Италијанскиот поп-свет во ‘80-‘90” години и модните трендови во тој период”. Предавањето ќе биде во 12.00 часот во предавална 315. Сите заинтересирани се добредојдени особено студентите и колегите од Факултетот за арт и дизајн. Настанот е во соработка со Италијанската Амбасада во Скопје и во рамки на официјалната програма на одбележувањето.

(Марианџела Бјанкофјоре)

settima_italiana

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s