Недела на современиот шпански филм

Група студенти по шпански јазик и култура и оваа година присуствуваа на првата филмска проекција во рамки на Неделата на современиот шпански филм која свечено ја отвори Амбасадорот на Кралство Шпанија во Р.М., Н.Е. Г-динот Емилио Лоренцо Сера во Кинотека на Р.М. Филмот “Среќни 140” во режија на Грасиjа Керехета не потсети како парите може да ја соголат човековата природа и да ја одредат цената на етиката и скрупулите. Масовното присутво најави многу интересна филмска недела.

2_21_2

(Наташа Алексоска)

Image | This entry was posted in Забава, Култура, Филм. Bookmark the permalink.